Kutatás

Doktori kutatásaimban az egyének és közösségek lelki egészségvédő tényezőit vizsgálom statisztikai elemzésekkel. Oláh Attila (2021) Fenntartható Pozitív Mentális Egészség Elmélete azt hangsúlyozza, hogy a lelki erőforrásaink mozgósításával és a pszichológiai immunkompetenciáink folyamatos edzésével szinte mindannyiunk számára elérhető a lelki egészség magas foka. Ezt a pozitív pszichológia metaforikusan virágzó mentális egészség állapotnak hívja.

Fontosnak tartom, hogy az elmélethez gyakorlati tapasztalatot kapcsoljunk, ezért pszichológiai konzultációt tartok a Dunakeszi pszichológiai és logopédiai magánrendelőben.

Célom, hogy hallgatóimat inspiráljam és hogy kutatásaimmal hozzájárulhassak a magyar lakosság mentális jóllétéhez. Lelkesedésemet, munkámat a magyar akadémiai közösségnek szeretném szentelni.

Szakmai mentoraim Dr. Gonda Xénia, Prof. Dr. Vargha András, Prof. Dr. Oláh Attila és Prof. Dr. Purebl György.

Publikációs lista: https://orcid.org/0000-0001-8948-8636

Forrás:
Oláh, A. (2021). A Globális Jól-lét Modell kidolgozása és empirikus validitásának igazolása a személyiségtényezők figyelembe vételével. A K1A: 116965 számú kutatás zárójelentése. https://www.otka-palyazat.hu/download.php?type=zarobeszamolo&projektid=116965